Opel Classics - Opel GT

Opel GT - Informatie Nederlands - Te Koop

 Vóór het lezen van allen over haar geschiedenis en specificatie te merken gelieve op dat er een uitvoerige galerij van beelden in de Images/BildI/Beelden sectie is. Gelieve te klikken hierboven de verbinding en te klik dan op het beeld van GT om de volledige galerij te tonen.

Oorspronkelijk verkocht aan het Italiaans Opel Handel drijven, deze auto die in de rug van het handel drijven wordt gezeten terwijl de Euro Sport van GM de workshop tijdens San Remo Rally '82 (een seizoen dat zou leiden tot Walter Rohl die WRC wint terwijl het drijven van Ascona 400.) De auto werd gekocht door Tony Fall (ex Mini de werkenbestuurder en Directeur van Opel Motorsport) en werd gebruikt door hem als persoonlijk vervoer terwijl het werken in Duitsland.

Bij het terugkeren aan het UK, Tony Fall begon het bedrijf Opel Classics, uit Tong Park (huis van het Team van Britse Opel Handelaar) werken en samen met andere Britse GM specialisten; Tom May (Directeur van Irmscher het UK) en Steve Thompson (Opel specialistenhandelaar - Steve Thompson Cars Ltd). De primaire doelstelling van Opel Classics was historische Opel verzamelingsauto's te herbouwen, zij bouwden ook twee ' als new' Opel GT' s. Tony Fall gebruikte zijn eigen GT en ook afkomstig een andere van Californië, deze moesten de enige auto's zijn die door Opel Classics worden gebouwd. De twee auto's werden gebouwd aan verschillende specificaties, Fall's eigen GT dat van hoger Spec. zijn. Ander GT, werd een lagere specificatieauto die in metaalblauw wordt gebeëindigd droevig vernietigd in midden '90's en daarom is eigen GT van Fall, van hogere specificatie de enige overlevende Opel Classics GT. Bij het creëren van de OC GT gebruikte het team hun vele contacten in de automobielindustrie en als zulke was de originele bouwstijl van HUM 138G als volgt:

Carrosserie - dat oorspronkelijk in Goud de auto wordt gebeëindigd was volledig gestript en dan genomen terug naar naakt metaal alvorens wordt met een laag bedekt met underbody bescherming en dan geschilderd in het overweldigen Ferrari Rosso. Op dit ogenblik werden alle rubberverbindingen voor venstersdeuren enz. vervangen met de echte punten van Opel.

Voor As/Achter As  - de Vooropschorting ontdeed volledig neer van en met een laag bedekt puntenpoeder. Rubber struiken die met of originele rubberpunten worden vervangen of die aan Polyurethaan worden verbeterd. De achteras was ook gestript en herbouwd met nieuwe lagers en verbindingen. Daarnaast werd een ZF LSD (40%)  gepast samen met Irmscher leverde CWP 3.67 voor betere versnelling. De opschorting werd ook volledig herwerkt door Harvey-Bailey Engineerig Ontwerp, een bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van English DTM. Dit werk impliceerde nieuwe voor/achterschokbrekers, verbeterde achteropschorting en de re-aangemaakte voorlente en de auto die door 1" wordt verminderd; met betere weg behandeling

Electrics - Al elektro vervangen materiaal, d.w.z. Startmotor, afwisseling, wissermotor enz. Het nieuwe bedradingsweefgetouw paste met wijzigingen voor elektrische ariel en brandstofinjectiesysteemverbetering. Nieuwe zonodig gepaste lichten en huisvesting.

Remmen - Nieuwe servo en hoofdcilinder samen met nieuwe rempijpen, achterschoenen en remcilinders. De voor remmen die met rem Irmscher worden herbouwd bevorderen punten, met inbegrip van gecanneleerde hubs, geventileerde schijven en verbeterden beugels.

Binnenlands - de Maat re-versiering met Zetels, Dashboard maakte in leer met de aanpassing van deuren en binnenlandse panelen in orde. Voor gepast de veiligheidsgordels retro van de inertie. Nieuwe tapijten en geïnstalleerden stereosysteem.

Motor/Versnellingsbak/Uitlaat - die oorspronkelijk met herstelde motor 1.9 CIH met brandstofinjectie Bosch en Getrag 240 versnellingsbak, . Standaard gepast de uitlaatsysteem van Opel GT.

Bij de voltooiing werd GT gekenmerkt in tijdschrift Classis en Sportscar en later in Brooklands Books; "Opel GT Gold Portfolio“ en de van de 2007 publicatie "Opel GT Ultimate Portfolio". Gekocht door mij in 2003 is de auto met mate gebruikt, tonen de hoogtepunten die een reis aan Le Mans in 2005 en jaarlijks aan Internationale VBOA zijn waar de auto het best in toont is toegekend.

In 2005 werd originele motor 1.9 CIH vervangen met een volledig herbouwde en verbeterde motor, bestaand uit de volgende specificatie:

Blok -  2.2 blok.Lichtgewicht 2.4 de concurrentietrapas. Gewijzigde Conrods. Zuigers de met platte kop van Mahle met vergrote klepknipsels. Lichtgewicht vliegwiel. 6 de koppeling van de bout.

Hoofd - 2.2 hoofd dat wordt afgeroomd om compressie tot 10.5:1 te verhogen. De inhammen/Uitlaat poetsten op en ported. De kleppen vergroten aan 46/41mm. De lentes van de Klep van Irmscher. De nokkenas van Kent OP244 met regelbare vernierkatrol. Stevige heftoestellen. De Verzamelleiding van de sprint aan 2.5" Het roestvrije systeem van de Uitlaat.

Motor Beheer -  van de motor Elektrische Ventilator die met 71deg C wordt gepast thermostate Gewijzigde 3.0litre inhamvoltallige vergadering die een groter gaspedaallichaam gebruikt. Smaragdgroene - M3DK ECU met de motor die door Dave Walker bij Smaragd in kaart wordt gebracht.

Als resultaat van deze verbeteringen produceert de motor nu 184bhp @ 5888rpm en 178lb/ft @ 4850rpm. De omwentelingsbeperker wordt geplaatst bij 6800rpm.

Bij het bezitten van dit GT heb ik haar in hoogste toon voorwaarde gehouden, enkel als Opel Classics gebouwd haar, hier is een klein voorbeeld:

2006 - een overweldigende reeks van herbouwde BBS RM 2 stukkenlegeringen paste, voorzijden 8*15, achtergedeelten 9*15.

2009 - de Nieuwe de schopstroken van het Roestvrij staal pasten, de achter lichte huisvesting van nrs./lens, maat nieuw tapijt die met over matten wordt geplaatst, nieuw voor/achtergedeelte en het 1/4 vervangen schermrubbers.

2010 - Al vernieuwd chroom-werk.

Het is een absoluut voorrecht geweest om dit Opel GT te bezitten en zij is zonder twijfel één van beste Opel GT' s nu verkrijgbare wereldwijd. Zij komt met een echt unieke geschiedenis en een specificatie en vertegenwoordigt een ideale kans voor een klassieke enthousiast die de uiteindelijke auto zoekt binnen it' s Marque